Det fineste i livet

Skrevet av Amanda Robertsen.

Ka e det fineste i livet?

Det kan være SÅ mye forskjellig. I teaterforestillinga ’Det fineste i livet’ så får vi både se og høre mange forslag fra han Duncas Macmillan, spilt av Ketil Høegh.

 1. Sjokoladeis
 2. Vannpistolkrig
 3. Å være oppe etter leggetid
 4. Berg og dal bane
 5. Når folk snuble og dett
 6. Apasjesykkel med gir

For en syvåring e det her det fineste i livet. Etter hvert som man blir eldre kan lista med alt det fine i verden utvide sæ. Denna lista e en rød tråd gjennom hele forestillinga, som bare blir lengre og lengre.

Vi går i gjennom livet til Duncas, som har opptura og nedtura. Veldig mange nedtura. Det e derfor han begynne med den her lista, for at det som e tungt skal bli litt mindre tungt.

I salen så va det mye latter, fnising og humring, men det va også tåra. De fleste blei veldig rørt, og æ måtte sjøl gråte litt. På et punkt under forestillinga så sir han Ketil, ”Hvis noen her i rommet har prøvd å ta sitt eget liv, har æ bare et tips…” han ser sæ rundt, på alle fjesan og æ kjenne tåran komme fram.. ”Ikke gjør det!” Han smile, ”alt blir så mye bedre, kanskje blir det ikke helt fantastisk, men det blir bedre”.

Æ elska hele forestillinga, alt fra gitarspilling til dansing. Nokka som æ likte veldig godt va kor interaktiv det va, tilfeldige i publikum fikk lappa med punkt fra lista som dem plutselig skulle lese opp, eller så fikk dem kanskje en rolle fra Duncans sitt liv som dem plutselig måtte tre inn i.

Da forestillinga va slutt varte applausen lenge, det va en lang, varm og velfortjent applaus. Da æ gikk ut av salen fikk æ lyst å skrive mi egen liste;

 1. Å kunne sove lenge om morran
 2. En skikkelig bra film
 3. Lukta av nyklipt gress
 4. Spise iskrem en varm sommerdag
 5. Å smile til en fremmed på gata og få et smil tilbake
 6. Å leve..