Forestillinger

Forestilling 1: Snakk for deg sjøl

Materialet som ligger til grunn for forestillingen er tekster skrevet av ungdom om frafall, skole og ungdomstid. Forestillingen har vært på turné i Tromsø og Finnmark i 2016.

Snakk for deg sjøl er en forestilling om det å slutte på skolen. Den hadde premiere på Hålogaland Teater i mars 2015 og fikk strålende kritikker og oppmerksomhet både lokalt og nasjonalt.

Varighet: 45 minutter.

Bestill forestillingen til din skole!

Forestilling 2: Nå snakker jeg

Bakgrunnsmateriale i forestillingen er tekster skrevet av ungdom om frafall, skole og ungdomstid. Forestillingen skal på turné i Troms og Finnmark i løpet av 2016.

Nå snakker jeg er en monolog om de ulike elevene i en klasse, om å sitte i garderoben og ikke klare gå inn til timen, om fremtidsdrømmer og om å hjelpe hverandre når noen har det vanskelig. Forestillingen spilles i klasserom og varer en skoletime. Det er en interaktiv forestillingen der elevene er med og bestemmer om hovedpersonen Samuel skal slutte på skolen eller ikke.

Forestillingen er et godt utgangspunkt for videre samtale i klassen om frafall, skole og identitet.

Bestill forestillingen til din skole!

Forestilling 3: Den store skolefesten

Du er invitert til å feire skolen med oss! Den store skolefesten er ei forestilling, en karaoke med ulike stemmer og en feiring av skolen.

Hva vil du feiret fra din egen skoletid?
Glem lærerne med dårlig ånde, høytopplesningen som fikk deg til å rødme, de gymtimene hvor du ble valgt sist i kanonball og skoleveien hjem med klump i magen. Akkurat denne dagen skal vi blåse på sårene til skolen og ta på plaster. Vi skal kysse skolen og si at det er greit. For nå er vi venner. I alle fall for en stund.

Vi har spurt folk i alle aldre hva de ville feiret med sin egen skoletid. Svarene har vi brukt til å forme fire ulike feiringer av skolen. Feiringen foregår i et klasserom med tran, karaoke, nye ord og partyhatter. Vi vil feire at alt fortsatt kan skje og at skolen er the place to be.

Den store skolefesten er tredje forestilling i trilogien Snakk for deg sjøl, som skaper nye former for scenekunst med utgangspunkt i tekster skrevet av barn og unge. Tekstene handler om ungdomstid, skole, frafall og fantasi. Forestillingene ønsker å stille spørsmål ved norsk skole, normer og forventninger til kunsten.

Premieren på Festspillene i Nord- Norge fikk gode kritikker og i 2018/2019 skal vi på turnè i Troms og Finnmark.

Av og med Rebekka Brox Liabø, Kristina Junttila, Rakel Nystabakk og Linda Nilsen.

I samarbeid med Hålogaland Teater. Støttet av Gjensidige Stiftelsen, Norsk kulturråd, Fond for utøvende kunstnere.